Clang Page
De christelijke zorgverzekeraar

Inschrijving voor de voorstelling is gesloten

Wilt u toch komen, mail dan naar secretariaat@dechristelijkeverzekeraar.nl

Een goed gesprek voeren over een moeilijk onderwerp als euthanasie is niet makkelijk. Toch krijgen veel mensen in hun leven te maken met een euthanasiewens van een naaste. Ook voor zorgmedewerkers kan de vraag naar euthanasie een gespreksonderwerp zijn. Om het gesprek over euthanasie te (helpen) voeren, hebben de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) en Nachtzon Media een interactief theaterstuk ontwikkeld: Lang zal hij leven.

Lang zal hij leven?
De voorstelling gaat over Dirk-Jan. Hij is 80 jaar oud en heeft dementie. 5 jaar geleden stelde hij een wilsverklaring op. Hij wil niet naar een verpleeghuis. En ook niet in een situatie belanden waarin hij zijn keuzevrijheid en verstand verliest. Boven alles wil hij zijn waardigheid houden: liever dood dan zichzelf kwijtraken.

In de voorstelling volgt u Dirk-Jan en zijn naaste familie. Ze vieren Dirk-Jans 80ste verjaardag en zingen ‘lang zal hij leven’. Maar niet iedereen zingt dit van harte mee. Heeft hij niet in zijn wilsverklaring gezegd dat hij dit nooit zou willen?

Op verschillende momenten tijdens het theaterstuk gaat u in gesprek over de moeilijke keuzes die het verhaal oproept. U bent dus actief betrokken bij het familiegesprek over euthanasie. Aan de hand van scherpe vragen gaat u met elkaar in gesprek. Korte video’s van deskundigen (wetenschappers) helpen u bij het voeren van deze gesprekken.

Op dinsdag 30 januari wordt de voorstelling 2x gespeeld.
Bent u zorgprofessional of mantelzorger? Dan nodigen wij u graag uit voor de middagvoorstelling. Bent u klant van ons? Dan bent u welkom bij de avondvoorstelling.

Na de voorstelling volgt een moreel beraad.
Een moreel beraad is een gesprek met over ethiek. Er wordt dan een onderwerp uit de praktijk besproken. In dit geval euthanasie. Het is bedoeld om mensen te ondersteunen bij het nemen van beslissingen in ingewikkelde situaties waarin ethische waarden en normen onder druk staan. Dit gesprek wordt begeleid door deskundige.

Alle informatie op een rij:
De voorstelling bestaat uit ongeveer 40 minuten theater, afgewisseld met 2 gespreksmomenten. Na de voorstelling volgt een gesprek met deskundige. In totaal duurt de bijeenkomst 105 minuten

Datum: 30 januari 2024

Tijd: 15:30 uur - 17:15 uur (zorgprofessionals, mantelzorgers)
        19:30 uur - 21:15 uur (klanten van De christelijke zorgverzekeraar)

Locatie: Theater Evertshuis, Julianalaan 4, Bodegraven

Inschrijving is gesloten.